Wednesday, March 13, 2013

Melawat Menantu

As Salam

Dua minggu lepas
2 March 2013
Sebelum ke Melaka kami singgah rumah mak BG kat Pilah
Mujurlah dah biasa lalu jalan tu nak balik Pahang
So senang je lah nak cari rumah mak BG tu
Tapi confuse sikit bila nak masuk simpang ke rumah mak BG
BG cakap 'trademark' sonang eh
Cari public phone
Cari punya cari tak jumpa jugak public phone tu
Sekali public phone tu dah tinggal tiang aje derrr

Ini bukan public phone lah BG ini TIANG public phone ohkeh!


Akhir sampai juga kami berpandukan ingatan 'ingat-ingat' lupa Babah
Dia kata dia ingat samar samar je cos pernah pergi sekali tahun 2005 dulu

Tujuan kami pergi rumah mak BG adalah sempena Majlis Aqiqah Wawa
Bersemangat nak pergi jugak
Nak jumpa menantu lah katakan
Sampai pun agak lewat
Plan nak gerak kul 11 tapi dengan adanya Akeem yang macam macam kul 12 lebih baru bergerak pheww
Makanya terlepas lah nak makan kambing guling - huhuhu tak sempat pesan suruh tuan rumah tapaukan!

Sampai ngam ngam time makan
Terus terjah buffet table
Laparrr...
Siap makan baru masuk rumah jengok menantu
Tidur pulak anak jopun nih
Tak sampai hati nak kejutkan -- mesti dia penat
So biarkan lah dulu dia tidur

Alaaa tidur pulak bakal isteri Akeem ni, so dia pun posing kat buai Wawa dulu... ni Akeem sewaktu enjin belum panas (malew malew)
Enjin dah mula panas.. dah mula manghayun buaian
Mami pun nak jugak interprem... eh sesuai tak kalau ada gegurl edition dalam family mami ni??


Akeem kan main excited nak tengok wawa
Tau tau je tu bakal isteri dia hehehe
Siap dia marah Abam Mi lagi
Tak bagi Abam Mi duduk dekat dekat ngan bakul buai wawa tu
Sempat jugak dia membuat aksi ganas kat Abam Mi - sorry ye Abam Mi!

Mami pun cepat cepat tarik Akeem
Risau wooooo tercampak Wawa dari bakul dia tu karang
Pengsan nak menjawap ngan MekchuN, BG, Nenek Labu, Nenek Pilah
Ooooohhhhhh tidak!!

Mula mengayun dengan lajuu... oh tidak! Keadaan bahaya keadaan bahaya!
Hahahaha Abang Akeem merajuk mami marah dan kena babab manja dari mami... tak bolehlah buai laju laju tau Akeem...

Akeem mami rasa harapan Akeem nak jadi menantu pun dah pudar
Ganas sangat hahaha (sempat juga dia mencubit pipi gebu Abam Mi)
Bakal mak mentua pun risau dah nengok Akeem
Mesti hati dia dup dap dup dap
Serammmm... kan MekchuN??
Mesti MekchuN kata menantu hantu nih!





4 comments:

  1. wah ni namanya melawat besan hahahahhahahhaa
    comeinya bakal isteri akeem wakkakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak Jopun made in Labu tu Kak Elly

      Delete
  2. hahaha.. terbaek tak public phone tu? aku pun tak perasan..

    tak de makna nak memudar.. akeem dah cukup ensem nak jadi menantu.. suka btol akeem ngan wawa tu kan.. hihihi.. nmpk dah tanda2 yg mereka akan berbahagia.. hahahaha...

    ReplyDelete
  3. humang aii..takut menengoknya akeem buai laju sgt..haha..

    ReplyDelete