Monday, April 8, 2013

Bila Dah Kehilangan Baru Terasa Sayang! tsk tsk tsk

As Salam

Perasaan adalah sedikit bercampur baur
Penat
Letih
Murung (tatau kenapa)
Rasa sangat perlukan rehat

Lately felt like very tired
Seriously need a break
A very long break
Dear bosses
Please allow me 'rest' for a while!

Hahaha purposely tulis bahasa omputih supaya my bosses paham!

Sejak mami buat entry 'I think I am ready' tu
Mami sentiasa monitor 'aktiviti' harian mami
Especially jadual lawatan kawan mami yang satu tu
Then mami notice

Dah 6 hari kawan mami tak datang. Apakah??
Masa tu memang ada perasaan lain macam sikit
Perut memang agak lebih membuncit dari biasa
Tekak senantiasa terasa loya setiap pagi
Kuih pau memang sangat sakit huhuhu
Dalam hati berkata
"Alamak takkan dah preggy kot?" huhuhuhu tak sempat nak pergi honeymoon kat tempat best best lagi

Dengan semua tanda tanda tu
Mami agak 'percaya' yang mami adalah preggy
Tapi bila buat test negative pulak
Bukan sekali tapi 4 kali test uols
Semuanya adalah negative
Buat mami jadi confuse

Cuma perasaan adalah berbelah bagi
Sebahagian of me harap I am pregnant
Lagi sebahagian of me cakap janganlah pregnant lagi - Akeem masih kecil and mami tak ready lagi (mentally not ready)
17 hari kawan mami lambat datang melawat

then pada 1 April 2013... kawan yang satu tu pun datang melawat... tsk tsk tsk


Setiap hari monitor kedatangan kawan mami tu
Pada 1 April 2013
Kawan mami tu pun datang melawat - setelah terlambat selama 17 hari!  

Then tetiba
Terasa sayangnya
Kalaulah kawan mami terus tak datang melawat
Bakal adik Akeem akan lahir 28 Nov 2013
Same month dengan Akeem!

Kunun tak excited tapi siap install pregnancy apps kuikuikui...


Betullah orang kata
Kita ni manusia tak pernah nak bersyukur
Bila ada tak hargai
Bila dah kehilangan
Baru terasa sayang tsk tsk tsk............ :-(

4 comments:

  1. its about time, adik for akeem!

    ReplyDelete
  2. no no no.. don't ever said not ready.. akeem dah ok sgt nak beradik tu.. mmg kadang kecik hati tak dpt jalan jauh demi anak.. tp bila pikir balik, mereka lah aset kita..

    ReplyDelete
  3. Korang semua doakan saya semoga kuat dan cekal sseperti kalian semua...

    ReplyDelete