Thursday, March 7, 2013

Lahhhh Itu Pun Nak Nangis Ke?

As Salam,

Sejak Abang Akeem dah OK kat skul sekarang
Mami rasa sangat tenang
Tak kesah lah walau apa yang mendatang
Mami rasa sangat lapang
Wahhhh macam berpantun pulak!! (^_^)

Balik kerja macam biasa
Zassssss
Terus dalam pikiran fokus nak ambil Akeem je

Semalam dengan adanya encik polis bertugas
Maka mami sampai awal sikit
6.50pm dah ada kat rumah
So Akeem ajak pergi main kat taman

Ya Allah semalam panas berdenting
Sangat sangat panas
So dekat nak pukul 7pm pun cerah lagi
Walaupun masih agak cerah tapi mami maaaaalaaaassssss nye nak pergi taman
Nasib baik babah rajin offer diri nak pergi taman
Sekali Abang AKeem paksa juga mami dia pergi daaa... grrrrr
Tak kasik chance langsung mami nak lepak lepak!

Main ball kejap
Main gelongsor kejap
Main jongkang jongket kejap (mami dan babah pun join sekali)
Ohkeh dia dah puas hati
On the way nak balik
We all lalu kat bawah pokok renek renek (yang selalu banyak kat tepi jalan tu)

Tetiba
Abang Akeem cakap "ayamak"
Huwaaaaaaaaa terus dia nangis
Mami kelam kabut tanya "kenapa kenapa?"
Ha kan betul orang tua tua kata jangan main kat luar masa Maghrib
Senja senja ni banyak "benda" lain jugak berkeliaran

Rupa rupanya
Lahhhhhhh kena gigit kerengga derrrr
Cesss saspen je
Itu pun nak nangis ke Abang Akeem??
Tak bomen lah (nama manja untuk ultramen)
Kata bomen sangat
Kuat
Tapi
Kena gigit kerengga pun nangis
HAHAHAHAHA
Manja tau!!

Tengok tu bersungguh sungguh nangis, kena gigit kerengga je pun!! Terus tak boleh jalan... terpaksa lah babah yang gagah dokongkan balik rumah... anak oh anak!


1 comment:

  1. aduhai anak mami sorang ni, drama king betul la

    ReplyDelete