Monday, February 7, 2011

GIANT Bikin mami HOT!!



Tempat Kejadian: Giant Kuantan
Hari Kejadian: Khamis (3hb Feb 2011)
Waktu Kejadian: Sekitar pukul 11.30 am

Rasanya mami nak buat komplen sikit lah kat blog ni walaupun tau tak ramai pun yg baca.. :-(| hikhikhik tapi mami tak kesah...

Kronologi ceritanya begini..

Selamat je adik kesayangan mami diijab kabulkan ngan pasangan dia, kami (mami, babah, akeem, angah + hubby dia dan sorang anak buah mami) terus menyelinap pergi ronda2.. yela boring gak nak tunggu sampai masa bersanding.. perut lak lapar gilesss.. so pilihan yg terdekat adalah Giant. Kitorang pun pergilah Giant tambahan ada lagi sikit2 barang kenduri yg nak dibeli..

Sampai je Giant kan main happy si Akeem, ye lah sejak balik umah tok asyik berkurung je - HUJAN, HUJAN dan HUJAN aje so x dapat g mana2 pun.. Biasalah bila bwk budak kecik mesti kita bawak baby bag.. tengah je mami melangkah ngan penuh gaya berkasut tumit tinggi dan berbaju kurung (kendurik la katakan..) tetiba pak guard tu sound mami..

Pak Guard: Tak boleh bwk bag masuk, tinggal kat luar.. 
Mami: Ni bukan bag pack tau ni bag susu..
Pak Guard: Tak kira x boleh juga, tengok gambar tu.. (sambil tunjuk kat dinding)
          
Mami tak pandang pun dinding tuh, badan dah mula berangin... grrrr

Mami: Abis camna saya nak bwk susu, air panas, air minum botol susu ni? Tak kan nak letak dlm troli?
Pak Guard: Ye letak dlm troli..

Arggghhhhh BO**H punya Giant!! 

Walaupun marah giler mami pun ikut kan jugalah sambil campak botol susu, botol air dan susu Akeem kat dlm troli... marah punya pasal mami campak betul2 barang2 tu dlm troli, sambil campak tu sambil membebel2...
Bukti barang2 Akeem yg mami campak dalam troli... grrrrr.....

Mami kalau dh marah memang hangin satu badan, terus pergi kat kaunter customer service - komplen, then terus tulis complaint letter.. tak pasal2 budak yg jaga kaunter customer service tu pun kena marah!

Pihak pengurusan Giant silalah concern sikit pada ibu2 yg ada anak kecik ni.. be more baby friendly shopping center sikit apalah salahnya... dah lah baby chair tak disediakan, baby nursery room ofkos takde.. mami kalo shopping center yg x baby friendly ni jangan harap lah nak pergi.. SUSAH!

MAMI TAK MAU PERGI GIANT LAGI LEPAS NI... BOIKOT GIANT!!!!

Say No to Giant... wahaha...

















9 comments:

  1. Mula2 mydin hypermarket kt umah aku nih pun pak guard pernah tegur mintak ikat beg susu icca.. skali aku hangin dorg terus tk jadik ikat.. lps2 tu klu beg susu leh bawak masuk.. taktau samada org lain kompplen sama atau penangan aku naik angin trus dibagi kelonggaran.. aku klu tempat yg payah2 yg tak baby friendly mmg tk hingin aku jejak lg..

    ReplyDelete
  2. giant memang tak baby-friendly.. kerusi nak duduk pun takde.. tak macam jusco.. baby room die bersih..

    ReplyDelete
  3. Nini: ha rasakan padan muka jgn memain ngan kita kan bab anak ni KEUTAMAAN..

    Shaza: Memang kan semua Giant tak baby friendly... nak komplen kat mana ek?

    ReplyDelete
  4. zam: kes ko sama macam kakak aku masa Giant Seremban baru bukak.. akak aku bawak henbeg mcm besar sikit.. guard tu tahan and suh dia simpan kat tempat beg.. akak aku ckplah ni henbeg, hp, wallet, kunci kereta, pampers anak sumer ada.. dia tak bagi jugak.. rupanya, mak aku ckp.. mmg mcm tu peraturan Giant tuh, sebab tulah semua org bawak purse/wallet kecik je.. terus akak aku maki 'saya dah berpuluh Giant pergi.. and this is the worst mgmt that I ever had.. boleh blah.. terus kuar tak masuk dah...

    ReplyDelete
  5. complaint kat customer servis.. tapi rasanye sume giant macam tu.. sebab tu saya tak suke beli barang kat giant lagi.. tak sesuai untuk family.. ruang sempit.. nak tolak stroller anak pun susah..

    ReplyDelete
  6. Rasanya if komplen kat customer service sah2 surat komplen kita tu depa buangkan je...
    Mami dah komplen kat customer service, then sipa pesan lagi jgn buangkan surat ni macam yg u all selalu buat!
    Nasibla ko Giant, org lain berebut2 nak customer ko nak push customer away!

    ReplyDelete
  7. tiba2 aku dapat membayangkan saat2 ko mencampakkan brg2 akeem dlm troli sambil membebel tu.. seruis jelas terbayang... hahahahaha... sama arr... kalo dah hangin, apa2 pun sanggup kalau kita ni betul.. berani kerana benar... go mama-akeem....

    ReplyDelete
  8. Haha bayangkan lagi ngan baju kurung dan kasut tumit tinggi, nampak macam sgt arrogant lak pulok! kerek jer... wakakaka...

    ReplyDelete